Studio
Felicity Bell

A luxury family residence on an eastward facing hillside, with views over The Bel Air Country Club, and the downtown Los Angeles city skyline in the distance beyond. The clients asked for glamorous spaces to showcase their art; relocating from London, they also wanted a home which would be filled with sunshine and surrounded by nature. Five metre tall entertaining spaces, flooded with natural light and elevated in order to maximise the views, lead seamlessly onto a platform lawn edged by a twenty one metre infinity pool. A striated granite wall dramatically extends the interior through to outside. Full height exterior openings have both sliding glass and grey metal shutters, providing flexible shading and natural ventilation. Graphite coloured render is capped all round by a marble band. Two storey 'family' and 'guest' wings are sunken into the remodelled hillside either side of the entertaining spaces, creating a consistent roof line; and balancing building codes which restrict height, slope and retaining walls.